X

Denna webbplats använder cookies. Din fortsatta användning av webbplatsen innebär att du godkänner detta. Mer information »

Oberoende Herbalife Medlemmen:

En sund frukost med frukt

”Ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en kyrkråtta.” Har du hört det här ordspråket någon gång Ja. Följer du det? Antagligen inte.

Kommer du ihåg när du var barn och mamma sa: ”Frukost är dagens viktigaste måltid”? Det är inte en amsaga. För att leva ett hälsosamt liv behöver man äta en bra frukost.

När du äter rätt mat till frukost förbereds du inför dagen genom att din ämnesomsättning sätts igång och förser dig med en stadig ström av energi så att du ska orka hela förmiddagen. Det hjälper dig även att hålla din aptit i schack – något som är väldigt bra när ska kontrollera vikten.

Frukost och ämnesomsättning

Metabolismen, eller ämnesomsättningen, är den fysiska och kemiska process som skapar och förbrukar energi i kroppen. Nedbrytningen av maten som vi äter och omvandlingen till energi är en av ämnesomsättningens uppgifter. Ämnesomsättningen sjunker när du sover eftersom du inte får i dig mer energi i form av mat, och när du sover behöver kroppen bara energi för de nödvändiga kroppsfunktionerna. Om du hoppar över frukosten stannar ämnesomsättningen kvar på sparlåga och får inte den kickstart den behöver för att ge dig energi under dagen.

Frukost och energinivåer

Om du försöker börja dagen utan att fylla på dina bränsledepåer med rätt sorts mat kommer du troligtvis krasha framåt förmiddagen och ta till kortvariga lösningar i form av snacks för att fylla på dina energinivåer. Ofta väljer man onyttiga snacks som innehåller mycket socker och fett och saknar tillräckliga mängder protein. De får dina blocksockernivåer att öka snabbt men sedan sjunka lika snabbt igen, vilket innebär att du inte stillar din hunger mer än i mer än ungefär en timme. Men genom att äta en nyttig och balanserad frukost som innehåller protein och sammansatta kolhydrater kan du istället få stabil energi under dagen.

Ät frukost för att gå ner i vikt

Tror du att man går ner i vikt snabbare genom att strunta i frukosten? Då ska du tänka om. När du hoppar över en måltid sänks ämnesomsättningen, vilket kan leda till mindre viktnedgång. Men se till att äta en nyttig frukost som är balanserad och innehåller makronäringsämnen som sammansatta kolhydrater och protein. Det är speciellt viktigt att äta tillräckligt med protein till frukost, eftersom det bidrar till att du får en lång mättnadskänsla så att du inte blir sugen på onyttiga snacks framåt förmiddagen.

Behöver du inspiration till hur en nyttig frukost ser ut?

Ät mat som fullkornsmüsli med nötter, färsk frukt och yoghurt med låg fetthalt, fullkornsbröd med ägg och tomat på eller havregrynsgröt med lättmjölk, nötter, frön och frukt. Se upp för frukostflingor som har hög socker-, fett- och salthalt.

< Tillbaka till innehållsförteckningen

Näringsnyheter
och artiklar

Anta utmaningen

Ange postnummer, adress eller ort och inom vilken radie du vill att vi ska lete efter WLC viktutmaningar ät dig.

Har du redan pratat med en Herbalife-coach?

DRIVS AV ENABLETM