X

Denna webbplats använder cookies. Din fortsatta användning av webbplatsen innebär att du godkänner detta. Mer information »

Oberoende Herbalife Medlemmen:

Äldre par som äter en sallad

”Du är vad du äter.” Det uttrycket förknippas ofta bara med kroppsvikt, men visste du att maten du äter faktiskt också påverkar ditt humör?

Varje dag utsätts vi för stress och press: från jobbet, våra vänner – till och med från familjen! Stress påverkar vårt humör, och när det känns som om vi slits mellan olika saker tar vi ofta till onyttig och lättillgänglig mat.

Ett av de bästa sätten för att hantera stress och ge ditt humör ett lyft är att hålla dina energinivåer balanserade och tänka positivt. Det är nu det lönar sig att äta hälsosam kost.

Hur då?

Ett bra sätt är att äta mat som kroppen tar upp långsamt. Det hjälper till att hålla ditt blodsocker på en jämn nivå och kan även hjälpa dig att hålla humöret i balans.

Mat som smälts långsamt är till exempel fullkornsprodukter som müsli, gröt, brunt ris, hummus och linser. Försök att äta sammansatta kolhydrater (fullkornsmat) tillsammans med magert protein.

Vad du bör undvika:

Saker som vitt bröd, socker och livsmedel med hög fett- och salthalt absorberas snabbt av kroppen och gör att ditt blodsocker ökar snabbt inom en timme efter att du har ätit dem. Därefter sjunker det lika snabbt, vilket leder till en att du snabbt tappar energi.

Efter energiraset känner du dig trött, du blir hungrig igen och till slut tar du den enkla vägen ut genom ett lättillgängligt snacks som choklad eller kakor som resulterar i ännu en toppning och sänkning av blodsockerhalten.

Goda nyheter:

Om du äter nyttiga och balanserade måltider kommer du att märka att du inte bara får enklare att hålla humöret i styr utan att det även gör underverk för din vikt. Vilken bra bonus!

< Tillbaka till innehållsförteckningen

Näringsnyheter
och artiklar

Anta utmaningen

Ange postnummer, adress eller ort och inom vilken radie du vill att vi ska lete efter WLC viktutmaningar ät dig.

Har du redan pratat med en Herbalife-coach?

DRIVS AV ENABLETM